Välj rätt färg när du skall måla om hemma

Visste du att färger har inflytande på hur vi tänker och känner? Du kanske åtminstone har haft en intuitiv känsla av det. Väggfärg kan verkligen påverka ens liv, det kanske man inte tänker på så ofta, men det är så det är. Så när du skall välja färg till dina väggar där hemma, gör det med omsorg och var inte för snål heller. Det skiljer sig ofta bara några hundralappar mellan de olika färgerna och de sitter ofta i över 10 år, det är 3650 dagar du skall se den här färgen och påverkas av den. Spelar 500 kronor verkligen så stor roll då? Målare är ofta ekonomiska när de väljer färg men de vet också att färgen har stor betydelse så du ser sällan en målare snåla med färgvalet.

Rätt färg för rätt rum och rätt person

Visst hade det vart enkelt om det fanns en mall som passar för alla? Det gör det inte, att välja färg för väggar är en ytterst individuell process som egentligen ingen kan göra mer än att vägleda lite grann i. Det är ofta smart att lyssna på sin målare stockholm när denne kommer med tips och råd i hur man skall tänka när man väljer färg. Men i slutändan med fina måleri är det man själv som måste göra valet baserat på vad man känner och tror att man kommer att uppskatta.

Det finns mycket information om målare stockholm på internet

Om man vill veta mer specifikt hur de olika färgerna påverkar ens tankar och känslor så finns det hur mycket som helst att läsa på internet. Du kan säkerligen fråga din målare stockholm en hel del också. Om du googlar, helst på engelska så finns det mycket god information om bra måleri som kan hjälpa dig välja rätt färg för ditt rum så att du kan njuta i många år.

Ljusa färger är oftast ett smart val

Egentligen är det nog bara i sovrummet jag skulle rekommendera en mörkare nyans. I sovrummet är det avkoppling utav måleri som gäller och inget annat. Det kanske är lite off-topic men om du har en TV i sovrummet, släng ut den omedelbart och skaffa mysig inredning istället. Då kommer du att sova bättre och trivas bättre i ditt sovrum, det kommer dessutom att främja ditt sexliv.