En badrumsrenovering som plåster på såren

Arbetar du med något meningsfullt? Eller är du en löneslav i ledet som inte vet vad ditt arbete egentligen gör? Arbetar du för ett företag som bryr sig om miljön, bryr sig om människor, bryr sig om dig? Eller arbetar du för någon du aldrig träffat, aldrig kommer träffa och som du aldrig kommer få reda på vad hens agenda är med företaget du arbetar i. Låter inte det lite farligt? Du kommer in till jobbet varje dag, 40 timmar i veckan och hjälper någon du aldrig träffat med något du egentligen inte vet vad det gagnar för att fixa badrumsrenovering bara för att få ut en lön och betala en onödig badrumsrenovering med den.

Om inte annat är det ansvarslöst

Det är som att gå in i en butik och köpa något dem kallar för mat och äta det utan att ha den minsta aning om vad det är för något. Många människor äter sådant de inte vet vad det är varje dag av sina liv. Sedan blir de självfallet sjuka och behöver sjukvård (som alla skall betala för). Vi tar inte ansvar för våra handlingar, vi förlitar oss på dem där ormarna som ligger i rännorna på bowlingbanan och jublar som mongoloider när klotet får ner en kägla eller två. Sen går vi hem och är nöjda med oss själva och ordnar en onödig badrumsrenovering för att skildra våra tankar och sätta fokus på något som behöver fixas.

Det är svårt att inte bli sur

När man observerar människor idiotiska beteende och inte kan göra annat än att försöka älska dem ändå. Dem vet inte vad dem gör och det är faktiskt sant, dem tror verkligen att en badrumsrenovering kommer att göra skillnad för dem. Det är en annan värld och man står utanför den och undrar hur någon kan vara beredd på att offra så mycket naturresurser på något de inte kommer att märka om två månader när ny-känslan gått bort och något nytt problem står inför dem. Man kan ju försöka sätta en badrumsrenovering som plåster på såren, men det kommer inte att göra någon nytta för sårets läkning.