Enkelt att hitta en pålitlig flyttfirma

Den största farhåga som många personer som planerar att flytta en längre sträcka har är att de inte vet var de ska hitta en pålitlig flyttfirma. Det är lätt att identifiera sig med dessa personer och förstå deras oro. Om du inte vet vem du ska lita på, kan det bli en omtumlande process att flytta till den nya bostaden. Här tar vi oss därför en titt på några metoder som du kan använda dig av för att hitta de mest pålitliga flyttfirmorna i ditt område.

Gör ordentlig research

Det finns flera sätt på vilka du kan ta reda på mer information om de olika flyttföretag som du vill jämföra med varandra:

  • Jämför varje flyttfirma och deras pris genom att begära in prisförslag eller offerter till flyttfirma , erixon. På så sätt vet du vilka alternativ som faktiskt ryms inom ditt budget. Priset är dock inte den enda faktorn att ta hänsyn till – om du stöter på ett flyttföretag med ett pris som är för bra för att vara sant, är risken stor att så är fallet.
  • Använd dig av webbplatser som låter konsumenter betygsätta olika företag, för att ta reda på vad riktiga människor har att säga om de olika flyttfirmor som du jämför.
  • Ta även reda på hur länge företagen har varit verksamma i branschen och testa deras telefonnummer för att säkerställa att de svarar när du ringer.

Ställ de rätta frågorna

En pålitlig flyttfirma kommer inte dra sig för att besvara de frågor du kan tänkas ha om dem och deras tjänster. Sammanställ gärna en lista över de frågor som känns viktiga för dig att få svar på, och ställ sedan dessa till de olika flyttfirmor du jämför. Sannolikheten är stor att de svar du får kommer ge dig en fingervisning om vilka företag som känns rätt.

Var vaksam på varningsflaggor

Tyvärr finns det många bedragare som försöker framstå som seriösa flyttföretag. De är dessutom ganska bra på detta. Om du lär dig känna igen varningsflaggorna, kommer du dock ha goda möjligheter att undvika att falla offer för en bluff.

 

Dessa är några av de varningssignaler du bör vara vaksam på:

  • Du får ingen skriftlig offert eller ett skriftligt prisförslag
  • Företaget begär en stor summa (eller hela beloppet) i förskott
  • Det begärda priset är betydligt lägre än de prisförslag du fått från jämförbara flyttfirmor
  • Du hittar ingen information om företaget förutom på deras egen hemsida
  • De tar betalt per kubikmeter

Slutledning

Genom att göra din läxa och lära dig så mycket du kan om respektive flyttfirma har du goda möjligheter att sålla agnarna från vetet och finna de mest pålitliga flyttföretagen. Var inte rädd för att ställa de olika företagen mot väggen med ett batteri av frågor! Tänk också på att låga priser är bra, men att det inte är någon bra idé att anlita ett flyttföretag enbart utifrån deras prisförslag. Om du däremot hittar ett pålitligt företag som dessutom erbjuder sina tjänster till ett konkurrenskraftigt pris, kommer flytten med största säkerhet att gå som smort!